Thea BeckmanHet verraad van WaterdunenJURY THEA BECKMAN PRIJS:

'Het verraad van Waterdunen'
spannende, bijna dromerige
jeugdroman over de Opstand

Het verraad van Waterdunen werd genomineerd voor de Thea Beckman Prijs 2006. Deze prijs wordt uitgereikt aan de beste historische jeugdroman van het jaar. Uit het Juryrapport:

Het verraad van Waterdunen is een spannende, soms juist bijna dromerige jeugdroman over de Opstand, deze keer met een grote rol voor vier meisjes. Nadat hun families gedood zijn in de Spaanse furie, vormen ze een roversbende om in leven te kunnen blijven. Aanstekelijk vertelt Rob Ruggenberg hoe de meisjes en hoofdpersoon Robbe in contact komen met de Watergeuzen en betrokken raken bij de verjaging van de Spanjaarden uit Vlissingen. Tegelijkertijd wordt duidelijk hoe gewone kinderen overleven in de uitzonderlijke omstandigheden van een oorlog.

Gele stipDe jury van de Thea Beckman Prijs 2006 bestond uit historicus prof. Frits van Oostrom (voorzitter), Neerlandica en kinderboekenrecensente Aukje Holtrop, en eindredacteur Marchien den Hertog van het Historisch Nieuwsblad.

Gele stipIn totaal dongen 37 Nederlandstalige boeken mee naar de Thea Beckman Prijs. Daaruit werden er zes genomineerd (waaronder dus Het verraad van Waterdunen). Uiteindelijk won het boek Serge/Samuel van de Vlaamse schrijver Willy Spillebeen.